Askeri hastaneler açılacak mı? MHP’li vekil çağrıyı Meclis’te yaptı

Askeri Hastaneler Açılacak Mı? MHP’li Vekil Çağrıyı Mecliste Yaptı

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde 26 ilde bulunan 32 askeri hastane kapatılarak Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

Son olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 2023 yılında yapılan bir soruşturma hakkında şunları söyledi: “Askari hastanelerin açılması için her gün çaba sarf ediyoruz, ancak bunun bir süreç olduğunu ve sonunda kesinlikle açılacağına inanıyoruz. İnanıyoruz ki, yapılanları sırayla gerçekleştireceğiz.” Ancak o zamandan beri herhangi bir ilerleme kaydedilmedi.

MHP’li Vekilden Önemli Çağrı

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, “Operasyonlarda ağır yaralanan askerlerimiz, askeri tıp biliminin gereksinimlerine uygun yetenekli ve deneyimli Türk hekimler tarafından hızla müdahale edilmelidir. Askerlerimizin ihtiyaçlarının en üst düzeyde karşılanabilmesi, askeri hastaneler sayesinde mümkün olacaktır.” dedi.

“NATO İçinde Askeri Hastane Eksikliği Yaşıyoruz”

MHP’li vekil, hükümete şu çağrıda bulundu: “NATO ülkeleri arasında en yüksek askeri güce sahip olmamıza rağmen askeri hastanesi olmayan tek ülkeyiz. Osmanlı’dan gelen askeri hastanelerin yeniden açılması, devlet geleneğine ve vatanı için canını ortaya koyan askerlerimize olan borcumuzdur.” şeklinde konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Uzman: ‘Göğüs ağrısı olmadan da kalp krizi geçirmek mümkün’

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Özellikle kadınlar, yaşlılar ve diyabet hastaları gibi bazı gruplarda bu atipik belirtilerin daha sık görüldüğüne işaret eden Doç. Dr. Yılmaz, bu durumun tanı sürecini zorlaştırabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Beyin damar tıkanıklığında ilk 6 saatin önemi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, beyin damar tıkanıklıklarında erken müdahalenin önemine değinerek, “İlk 6 saatte yapılan müdahaleler hastanın yaşam kalitesini belirlemektedir ve bu kritik süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Klinik uygulamalar, sadece tedavi geliştirmek değil; nitelikli bilgi üretmek, etik değerleri yaşatmak ve sağlıkta kaliteyi sürdürülebilir kılmak demektir” dedi.

Sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bilim ideal olanı açıkladı!

Duş almak, çoğumuzun günlük rutininde yer alan bir alışkanlıktır. Ancak, sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bu soruya dair farklı görüşler bulunmakla birlikte, bilim dünyası bir görüş birliği sağlıyor. İşte detaylar…

Göbeğiniz varsa hızlı yaşlanırsınız

Prof. Dr. Erk, göbek bölgesindeki yağlanmanın kalçadakinden daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Bu bölgede biriken yağların iç organları sardığını dolayısıyla hem hasta ettiğini hem de yaşlanma hızını artırdığını belirtti.

DEM Partili Sevilay Çelenk’ten randevu krizine ilişkin soru önergesi: Yurttaşlar özel hastanelere yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyor

DEM Partili Sevilay Çelenk’ten randevu krizine ilişkin soru önergesi: Yurttaşlar özel hastanelere yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyor