BYD, Avrupa pazarında yükselişe geçti!

BYD, Avrupa’da Yükseliş Trendinde

Çin merkezli elektrikli araç üreticisi BYD, Avrupa operasyonlarını baştan sona yeniden yapılandırdı. Şirket geçmiş stratejik hatalarından ders çıkararak satış ağını genişletti ve yönetim kadrosunu güçlendirdi.

BYD, Avrupa Pazarında Yükseliş Trendine Girdi

BYD’nin Avrupa’daki yatırımları; bayi ağı eksikliği, yerel yöneticilerin yetersizliği ve hibrit modellerin eksikliği gibi nedenlerle beklenen başarıyı getirememişti. Ancak 2024 yılı sonunda bu eksikliklere yönelik ciddi adımlar atıldı.

Avrupa’daki yeniden yapılanma süreci, Stella Li’nin göreve başlamasıyla hız kazandı. BYD, kısa sürede bayi ağını genişletti ve Stellantis gibi büyük Avrupalı üreticilerden deneyimli yöneticileri bünyesine kattı. Almanya operasyonlarının başına Maria Grazia Davino, İtalya için Alessandro Grosso ve İspanya için Alberto De Aza gibi isimler getirildi.

WhatsApp, Otomatik Çeviri Özelliği Sunacak!

WhatsApp, otomatik çeviri fonksiyonu sunmaya hazırlanıyor. Bu yenilik, kullanıcıları şimdiden heyecanlandırdı.

Ayrıca, Avrupa stratejisinde tam elektrikli modellerin yanı sıra hibrit araçlara da ağırlık verilmeye başlandı. 2024 yılında Avrupa pazarında yüzde 2,8’lik paya ulaşan BYD, 57 bin araç satışına imza attı. Alınan önlemlerin ardından ise, 2025’in ilk çeyreğinde satışlar 8.500’den 37 binin üzerine çıkarak dikkat çekici bir yükseliş gösterdi.

BYD, Almanya’daki bayi sayısını da 27’den 120’ye çıkarmayı planlıyor. Çin’de 2024’te 4,2 milyon araç satarak Tesla’yı geride bırakan BYD, Avrupa’da ise hibrit destekli yeni stratejisiyle pazar payını büyütecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce BYD’nin yaptığı yeni yatırımlar uzun vadede başarı getirecek mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

Grok hakkında erişim engeli kararı

Grok hakkında erişim engeli kararı

Honda’dan radikal karar: Üretim askıya alındı

Japon otomotiv devi Honda, uzun süredir önemli yatırımlar yaptığı hidrojen yakıt hücreli araç teknolojisinden beklenmedik bir kararla geri çekildiğini duyurdu. 6 Temmuz 2025 Cumartesi günü yapılan açıklamaya göre, şirket üretim stratejisini önemli …

Japon uzay aracı Ay’a neden çakıldı?

Japon uzay şirketi ispace, bu ay başında Ay’a iniş yapmaya çalışırken yüzeye çakılan Resilience adlı iniş aracının neden başarısız olduğunu açıkladı. Şirketin 24 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre, aracın lazerli mesafe ölçüm sistemi (LRF) arızalandı. Bu da aracın doğru yükseklik verisi alamamasına ve frenleme sürecinin bozulmasına yol açtı.

Kapı kilidi arızası Ford’u harekete geçirdi: Popüler modelin üretimi durdu

Ford, elektrikli SUV modeli Mustang Mach-E’nin dünya genelindeki satışlarını geçici olarak durdurma kararı aldı. Bu karar, araçların kapı kilit sistemindeki önemli bir arızanın tespit edilmesinin ardından alındı. 2021-2025 yılları arasında üretilen 300.000’den fazla Mustang Mach-E’nin bu hatadan etkilenme riski bulunuyor.