Samsun’da Afet Müdahale Planı Toplantısı Düzenlendi

Samsun’da Afet Müdahale Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

Samsun’da Afet Müdahale Planı Toplantısı, ilgili kamu kurumları ve basın meslek kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı, Samsun Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Yardımcısı Emin Çolak başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda, Yerel Düzey Afet İletişim Grubu Operasyonel Planı çerçevesinde, il afet müdahale sistemi içinde yer alan ana ve destek çözüm ortaklarının görev ve sorumlulukları ele alındı. Ayrıca, afet-acil durum anında etkin koordinasyon için gerekli olan afet gruplarının teşkilini, ekipman ve insan kaynakları kapasitesinin mevcut durumunu ve kapasitesini içeren konular ele alındı.

Yapılan sunumda, afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak çalışma grupları ve koordinasyon birimlerinin rolleri ve sorumluluklarının tanımlandığı belirtildi. Bunun yanı sıra, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerinin belirlenmesi ve yaşanabilecek her tür ve ölçekte afet ve acil durumlarda iletişimin yürütülmesi hedeflendi.

Toplantıya, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Harun Uysal, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Süleyman Yiğit, kamu kurumlarının temsilcileri, ajanslar, yerel gazeteler ile basın meslek kuruluşları temsilcileri katıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Fatih Mehmet Kürkçü – Güncel

Related Posts

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Uzman: ‘Göğüs ağrısı olmadan da kalp krizi geçirmek mümkün’

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Özellikle kadınlar, yaşlılar ve diyabet hastaları gibi bazı gruplarda bu atipik belirtilerin daha sık görüldüğüne işaret eden Doç. Dr. Yılmaz, bu durumun tanı sürecini zorlaştırabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Beyin damar tıkanıklığında ilk 6 saatin önemi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, beyin damar tıkanıklıklarında erken müdahalenin önemine değinerek, “İlk 6 saatte yapılan müdahaleler hastanın yaşam kalitesini belirlemektedir ve bu kritik süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Klinik uygulamalar, sadece tedavi geliştirmek değil; nitelikli bilgi üretmek, etik değerleri yaşatmak ve sağlıkta kaliteyi sürdürülebilir kılmak demektir” dedi.

Sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bilim ideal olanı açıkladı!

Duş almak, çoğumuzun günlük rutininde yer alan bir alışkanlıktır. Ancak, sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bu soruya dair farklı görüşler bulunmakla birlikte, bilim dünyası bir görüş birliği sağlıyor. İşte detaylar…

Göbeğiniz varsa hızlı yaşlanırsınız

Prof. Dr. Erk, göbek bölgesindeki yağlanmanın kalçadakinden daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Bu bölgede biriken yağların iç organları sardığını dolayısıyla hem hasta ettiğini hem de yaşlanma hızını artırdığını belirtti.

DEM Partili Sevilay Çelenk’ten randevu krizine ilişkin soru önergesi: Yurttaşlar özel hastanelere yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyor

DEM Partili Sevilay Çelenk’ten randevu krizine ilişkin soru önergesi: Yurttaşlar özel hastanelere yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyor