TPAO, Somali ile Petrol Arama Anlaşması İmzaladı

Türkiye Petrolleri, Somali ile Petrol Arama Anlaşması İmzaladı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPO) AR-GE Merkezi Daire Başkanı Muhammet Fatih Ayyıldız, Türkiye’nin petrol arama ve üretim faaliyetleri için Somali ile yakın zamanda anlaşma imzaladığını açıkladı. Ayyıldız, “Azerbaycan, Irak ve Rusya’da faaliyetlerimizi sürdürürken şimdi de Oruç Reis gemimizle Somali’de derin denizde sismik faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Yakın zamanda karada da faaliyetlere devam etmek üzere Bakanımızın önderliğinde Somali ile bir anlaşma imzalandı.” şeklinde konuştu.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde Açıklamalar

Uludağ Enerji Zirvesi için Bursa’ya gelen Ayyıldız, TPO’nun Gabar bölgesi ve Sakarya Gaz Sahası’nda aktif olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Ayyıldız, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Trakya’da dört bölge müdürlüğünde arama ve üretim faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Gabar’da günlük 80 bin varil seviyesinde üretim yapıldığını belirten Ayyıldız, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’ın imzaladığı yurt dışı anlaşmalarla faaliyetlerimizi genişletiyoruz. Pakistan’da da kısa süre içinde aktivitelere başlayacağız.” şeklinde konuştu.

  • Ayyıldız, TPO’nun Türkiye’deki enerji kaynaklarını çıkarabilme çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, yurt dışında da faaliyetlere devam edeceklerini belirtti.
  • TPAO’nun ardışık olarak 4 sondaj gemisi ve 2 sismik gemisi olduğunu söyleyen Ayyıldız, Oruç Reis’in Somali’de, Barbaros Hayrettin Paşa’nın Karadeniz’de aktif aramalarına devam ettiğini açıkladı.

Filyos Tesisi ve Sakarya Gaz Sahası

Ayyıldız, Filyos tesislerinde yüzer üretim, depolama ve tahliye platformunun revize edildiğini belirterek, Sakarya Gaz Sahası’nda bu platformun devreye alınarak günlük 20 milyon metreküpe ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Platformun 20 yıl boyunca hizmet vereceğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: AA / Cem Şan – Ekonomi

Related Posts

Japon uzay aracı Ay’a neden çakıldı?

Japon uzay şirketi ispace, bu ay başında Ay’a iniş yapmaya çalışırken yüzeye çakılan Resilience adlı iniş aracının neden başarısız olduğunu açıkladı. Şirketin 24 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre, aracın lazerli mesafe ölçüm sistemi (LRF) arızalandı. Bu da aracın doğru yükseklik verisi alamamasına ve frenleme sürecinin bozulmasına yol açtı.

Kapı kilidi arızası Ford’u harekete geçirdi: Popüler modelin üretimi durdu

Ford, elektrikli SUV modeli Mustang Mach-E’nin dünya genelindeki satışlarını geçici olarak durdurma kararı aldı. Bu karar, araçların kapı kilit sistemindeki önemli bir arızanın tespit edilmesinin ardından alındı. 2021-2025 yılları arasında üretilen 300.000’den fazla Mustang Mach-E’nin bu hatadan etkilenme riski bulunuyor.

Nintendo Switch’e iOS yüklendi! Sonuç hüsran

Bir kişi iOS işletim sistemini Nintendo Switch’te çalıştırmayı denedi.

Kullanıcılar şikayetçi: Instagram hesabınız her an kapatılabilir

Yapay zekâ temelli otomatik moderasyon sistemlerinden kaynaklanan hatalar sebebiyle her an Instagram hesabınız kapatılabilir.

Hobbit dişlerindeki çukurlar insanlık tarihine ışık tutabilir

Bilim insanları, bazı eski insan türlerinin diş minesinde görülen ilginç çukur kümelerinin, aslında genetik bir özellik olabileceğini keşfetti. Bu çukurlar, insan soy ağacındaki gizli bağlantıları ortaya çıkarabilir.

Sürücüsüz taksi hizmeti sunmak için tasarlanan Cybercab sergilendi

Tesla tarafından geliştirilen ve kullanıcılara sürücüsüz taksi hizmeti sunacak Cybercab, Paris’te düzenlenen VivaTech 2025 etkinliğinde görücüye çıktı.