Üniversite öğrencileri QR kodla fişlenecek!

Üniversiteler, Eylemci Öğrencileri QR Kodla Takip Ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına karşı tepkiler devam ederken, üniversite öğrencileri de gözaltına alınıp tutuklanıyor. Ancak, protestolardan vazgeçmeyen üniversite gençliği için yeni bir önlem alındı. Hacettepe Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi gibi bazı üniversiteler, akademisyen ve öğrencilerin dersliklere girişlerini QR kodlar aracılığıyla dijital olarak takip etmeye başlıyor.

Kampüste QR Kodlu Takip Sistemi

Üniversitelere giriş zaten öğrenci kartlarıyla elektronik olarak yapılıyor. Ancak, eylemlere katılan öğrenci ve akademisyenler artık amfilerdeki QR kodlar sayesinde anında tespit edilecek. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, öğrenci ve akademisyenlerin derse katılımını kontrol etmek için akıllı telefonlara QR kod yüklenmesi gerektiğini belirtti.

Üsküdar Üniversitesi de benzer bir karar aldı. 24 Mart 2025’te başlatılan “QR Kodla Yoklama” sistemi, öğrencilerin varlığını hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit etmeyi amaçlıyor. Sistem, akıllı telefon kameraları aracılığıyla QR kod okutarak çalışıyor.

QR Kodu Nasıl Kullanılacak?

Amfilerdeki ekrana telefonlardaki QR kodları okutmak suretiyle öğrencilerin derse katılımları anında belirlenebilecek. Sistem, her 15 saniyede bir yeni bir QR kod oluşturarak güvenliği sağlayacak. Ancak, akıllı telefonu olmayan veya kamerası zayıf olan öğrencilerin eksik olarak kaydedilme riski bulunmaktadır.

Dijital Dönüşümün Öncüleri!

QR kodu, eğitim sektöründe yeni bir dönemi başlatıyor. Öğrenci ve akademisyenleri anında takip etmeyi sağlayan bu sistem, online eğitimde de kullanılmaktadır. Ancak, sistem bazı kesimler tarafından eleştirilmekte ve akademik özgürlüğe zarar verdiği belirtilmektedir.

Akademisyenler, bu uygulamanın öğrenci ve akademisyenleri siyasi amaçlarla takip ettiğini ve akademik özgürlüğe zarar verdiğini belirtirken, üniversitelerin QR kod kullanımı konusunda ilk olduğu kaydedildi. Eğitim sistemindeki bu dönüşüm, özellikle online eğitimi daha kolay ve güvenli hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Related Posts

ŞANS TOPU SONUÇLARI AÇIKLANDI! 29 HAZİRAN 2025 || Son dakika: 5+1 bilen çıkmadı, büyük ikramiye devretti! Şans Topu sonuçları ve talihli numaralar

Şans Topu sonuçları 29 Haziran Pazar akşamı yani bu akşam yapılan çekilişin hemen ardından çekilişe katılanlar tarafından merak edilmeye başladı. Şans oyunu tutkunları Milli Piyango online üzerinden Şans Topu oynayanlar merak içerisinde ikramiyenin hangi talihli rakamlara gittiğini araştırıyor. Hemen belirtelim ki 5+1 bilen çıkmayınca 1 milyon 993 bin lira değerindeki büyük ikramiye devretti. Peki, bugün gerçekleşen Şans Topu çekilişinde büyük ikramiye hangi talihli rakamlara gitti. İşte merak edilen 29 Haziran Şans Topu çekilişi sonuçları…

BİLSEM öğretmen atama sonuçları açıklandı

2025 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğretmen atama sonuçları, meb.gov.tr adresinde yayımlandı.

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.

Ablalar Günü ne zaman? 2025 Dünya Ablalar Günü mesajları ve sözleri

Dünya ablalar günü ne zaman kutlandığı ile merak edilen günler arasında yer alıyor. Dünya ablalalar günü aracılığıyla abla kardeş ilişlerine vurgu yapılacak. Peki, Dünya ablalar günü ne zaman? İşte, o detaylar

ÖSYM ÜNİVERSİTE SINAVI TYT YORUMLARI 2025 : YKS TYT nasıldı, bu yıl tyt zor mu kolay mıydı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün Türkiye genelindeki 81 il ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da olmak üzere toplam 250 sınav merkezinde düzenleniyor. 2 milyon 560 bin 649 adayın başvurduğu TYT, saat 10.15 itibarıyla başladı. Sınava katılan öğrencilerin tyt yorumları merak ediliyor. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap tyt sınavı gelişmelerini anbean aktarıyorlar. Peki, YKS TYT nasıldı, bu yıl tyt zor mu kolay mıydı? İşte, ÖSYM YKS TYT yorumları 2025

Savan Günay kimdir, nereli, neden öldü? Kanser tedavisini bulduğunu iddia eden Savan Günay evinde ölü bulundu..

Savan Günay kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1967 doğumlu olan Savan Günay, tıp eğitimi aldıktan sonra uzun yıllar doktorluk yaptı. Kanser tedavisi üzerine yaptığı iddialar ile dikkat çeken Günay, aynı zamanda alternatif tıp alanındaki çalışmalarıyla da biliniyordu. Peki, Savan Günay kimdir, nereli, neden öldü? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.